כל שנה מביאה איתה את המגמות שלה. לקראת שנת 2021 ריכזתי את כלל השינויים המרהיבים בעולם עיצוב המטבחים.
האם נכנסו השפעות וירוס הקורנה והשיגעון שעובר העולם לעולם העיצוב?! בתקופה בה אנחנו מתכנסים ומבלים יותר בבית, בחיק המשפחה הגרעינית, המגמה היא להכניס רוגע (מינימליזם) לצד דרמה וסטייל.

שחור, מינימליסטי ומודרני
המטבח השחור הוא ההקבלה של השמלה השחורה שיש לכל אחת בארון, שחור הוא צבע קלאסי ועוצמתי, ניתן לשלב עם הצבע השחור כמעט הכל: אקססוריז, תאורה, מכשירי חשמל ועוד’.
אם בעבר המגמה של עיצוב המטבחים נטתה יותר לכיוון הצבעים הבהירים.
כיום המגמה היא הפוכה, המגמה היא להכניס דרמה למטבח, הפחד מהצבע השחור נעלם לחלוטין.

המגמה שילוב סטייל ושיק לצד פונקציונליות שחשובה מאוד במטבח בכל בית בישראל.
בכל בית שבונים או משפצים, המטבח הוא המקום עם תכנון הנגרות העיקרי של הבית.

בכדי לשמור על מטבח נקי וחף מדברים על השיש, אנו זקוקים לכמה שיותר מקומות אחסון וכך המגמה של המינימליזם מגיעה לצד הצורך באחסון רב, אליו ניתן להכניס את כל מכשירי החשמל.
המטבח הישראלי מלא בצבעים – מהירקות ושאר מוצרי האוכל, וכן בריחות כך
שהסדר בעיניים הנוצר מעיצוב מינימליסטי מאפשר לכל משפחה לסעוד ביום יום במטבח, ברוגע ובשלווה.

אם שחור זה לא הקטע שלך, הצבעים הפסטלים גם הם שלטים במגמה ב-2021
הצבעים המרגיעים את הנפש, גם הם לוקחים חלק בעיצוב המטבחים של השנה.

צמחים במטבח בעיצוב 2021
בין אם את אתם חובבי צמחים או שלא, השנה נראה שילוב של ירוק במטבח בדמות צמחים.
בשל העובדה שאנחנו מבלים יותר זמן בבית מאי פעם השנה. המגמה של צמחיה נכנסה למטבח. ההמלצה שלי לשלב תבלינים וצמחי מרפא במטבח.
לפי מגזין העיצוב הבריטי, מטרו, הצמחים הלוהטים ביותר להצבה במטבח בשנת 2021 הם
קקטוסים שונים על כל סוגיהם. זאת לצד צמחי מרפא כמו אלוורה, לבנדר ועוד’.

צמחים במטבח בר”ג, תכנון מטבח: שני סטביק, נגרות: צילום: אבי קבלו

מטבח סגור בנגרות,  לא עוד חלל פתוח במרכז הבית, אלא ארונות סגורים. הארונות במטבח הופכים לגבוהים, בכדי לסגור את הבלאגן הטבעי הקיים במטבח, מתוך רצון לשוות לחלל המרכזי של הבית מראה נקי ומסודר בכל עת.

האי כמרכז החלל
במיוחד בדירות קבלן או דירות קטנות האי הופך להיות המרכז של החלל המרכזי.
האי כמרכז המטבח – משמש לבישול, לאכילת הארוחות ביום יום ולאחסון ואפילו לצפייה בטלוויזיה.

האי הופך להיות פונקציה מאוד מרכזית של הבית ולכן אנחנו נראה השנה איים יותר ארוכים
איים המשלבים בתוכם פינות אוכל, ואיים המכילים בתוכם גם את הכיור וגם את הגז ואפילו טלוויזיה.

המטבח של משפחת סדון בנתיב העשרה, תכנון ועיצוב פנים: שני סטביק צילום: אבי קבלו

חזרה לשימוש בחומרים טבעיים ובסיסים במשטחים במטבח :
השנה אנו רואים חזרה לשימוש בחומרים טבעים ובסיסים כגון’ פורניר, שילובי בטון – שיש בגווני בטון, גרניט, קאררה, שימוש בפליז, בברזל לצד שימוש בעץ ובטון וכו’ טרנד החזרה לשימוש בחומרים טבעיים הוא שיקוף של מגמות שאנחנו רואים בעולם האופנה, החזרה לבדים טבעים ורכים – כותנה אורגנית, יוטה וכו’. אנחנו רוצים לחזור לאדמה, לתחושה הנעימה של להיות סביב חומרים טבעיים.

 תאורה ידידותית לסביבה במטבח
אנו נראה שימוש בגופי תאורה גדולים ודרמטיים, התלויים מעל שולחן במטבח, המדגישים את אזור האכילה.
זאת לצד שימוש בתאורת לד הידידותית לסביבה ומעניקה אור רך יותר.